ZF 24

Tranzacţie imensă la nivel mondial pe piaţa hârtiei, cu implicaţii în România: International Paper cumpără DS Smith, care are afaceri la Braşov

Tranzacţie imensă la nivel mondial pe piaţa hârtiei,...

Autor: Andrei Şerbănescu

16.04.2024, 14:36 254

International Paper, cu sediul în SUA, a convenit să cumpere rivalul britanic DS Smith, într-o tranzacţie evaluată la 7,8 miliarde de lire sterline, au anunţat marţi companiile, conform Financial Times. 

Consiliul de administraţie al DS Smith intenţionează să recomande acţionarilor propunerea de fuziune pe bază de acţiuni, care ar urma să se finalizeze până în al patrulea trimestru al acestui an. 

Oferta de preluare a companiei britanice a depăşit-o pe cea a unui alt rival, Mondi, companie cotată la bursă în Regatul Unit, care luna trecută a convenit asupra unei asocieri ce presupunea o valoare de 373 pence pe acţiune la DS Smith, nivel mai apropiat de atingerea unei valori de întreprindere de 6,2 miliarde de lire sterline.

International Paper a declarat că se aşteaptă ca tranzacţia să genereze aproximativ 514 milioane de dolari de „sinergii în numerar înainte de impozitare pe o bază anuală" după o perioadă de patru ani. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO