Eveniment

Consiliul pentru combaterea discriminării dă verdictul: ora de 40 de minute şi pauza de 5 minute sunt discriminatorii. Avocat: Părinţii le pot cere primarilor bani pentru meditaţiile copiilor care suferă din ciuntirea programului de şcoală

Consiliul pentru combaterea discriminării dă verdictul:...

Autor: Ramona Cornea, Alexandra Matei

05.04.2024, 00:07 208

Ora de 40 de minute şi pauza de 5 minute sunt discriminatorii, susţine Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) într-un răspuns transmis Ziarului Financiar. În campania „Şcoala într-un singur schimb în Bucureşti“, ZF a descoperit că cel puţin 25 de şcoli şi 15.000 de elevi din Bucureşti învaţă astăzi într-un program şcolar cu ore mai scurte decât prevede legea.

„În contextul aspectelor semnalate, orice modificare a duratei orei de curs reprezintă în fapt un tratament diferenţiat, întrucât o astfel de diferenţă denotă o nerespectare a unui drept fundamental la educaţie, ceea ce se traduce ca fiind discriminare prin neasigurarea accesului la educaţie în condiţii egale pentru toţi elevii înscrişi in diferite unităţi de învăţământ din sistemul public“, a transmis CNCD.

Este important să menţionăm că CNCD a transmis acest mesaj într-un punct de vedere trimis la ZF, şi nu este un răspuns la o petiţie, nu are caracter juridic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO