Bănci și Asigurări

Băncile austriece, în colimator. Financial Times îi urmăreşte pe austrieci în Rusia. Raiffeisen Bank International (RBI) din Austria a postat anunţuri de angajare a mii de oameni în banca sa din Rusia, ceea ce indică planuri de creştere, în contradicţie cu angajamentul oficial de a părăsi piaţa rusă

Autor: Mircea Nica

17.04.2024, 08:30 356

FT a găsit peste 2.400 de anunţuri de angajare postate în Rusia de către creditorul austriac Anunţurile de angajare par să contrazică declaraţiile repetate ale grupului austriac Raiffeisen conform cărora intenţionează să-şi micşoreze şi să-şi vândă afacerea din Rusia, după decizia preşedintelui Vladimir Putin de a lansa o invazie la scară largă a Ucrainei în februarie 2022 Dintre băncile europene care încă operează în Rusia şi care dezvăluie numărul de angajaţi, Raiffeisen este singura care a crescut numărul de angajaţi la nivel local în ultimii doi ani, cu 6,6%, până la 9.942 de angajaţi în decembrie 2023 Prin comparaţie, UniCredit, a doua cea mai mare bancă occidentală din Rusia, avea 3.171 de angajaţi la sfârşitul anului 2023, faţă de 4.383 cu doi ani înainte.

Raiffeisen Bank International (RBI) din Austria, care este prezentă şi pe piaţa din România prin Raiffeisen Bank România, a postat recent foarte multe anunţuri de angajare privind mai multe locuri de muncă în cadrul băncii din Rusia, ceea ce indică planuri ambiţioase de creştere în această ţară, în contradicţie cu angajamentul său oficial de a părăsi piaţa rusă, scrie Financial Times (FT).

FT a găsit un număr de peste 2.400 de anunţuri de angajare postate în Rusia de către creditorul austriac începând cu decembrie, dintre care aproape 1.500 sunt pentru funcţii de management al vânzărilor şi servicii pentru clienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO