Eveniment

Vremea se strică în toată ţara. ANM avertizează: Ploi torenţiale, vijelii, grindină şi descărcări electrice

Vremea se strică în toată ţara. ANM avertizează:...

Autor: Mediafax

16.04.2024, 10:31 299

Banat, sudul Crişanei, Transilvania şi în zonele montane intră, marţi, sub o avertizare Cod de vijelii, cu ploi torenţiale, grindină şi descărcări electrice. De altfel, vremea se va strica în toată ţara, iar la munte va ninge.

ANM a emis, marţi, o informare meteo, în vigoare de marţi, ora 14.00, până joi, ora 20.00.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice şi centrale, apoi şi în rest. Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice şi izolat grindină şi vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi local de 15...20 l/mp şi izolat de 30...40 l/mp.

Vântul va avea local şi temporar intensificări, marţi (16 aprilie) în toate zonele, iar miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, cu viteze în general între 45 şi 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h.

Vremea se va răci semnificativ, iar de miercuri după-amiază (17 aprilie), la altitudini de peste 1500 m precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Totodată, meteorologii au emis şi o avertizare Cod galben de marţi, ora 15.00, până miercuri, ora 15.00, pentru Banat, sudul Crişanei, Transilvania şi în zonele montane.

Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55...70 km/h, izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO