Companii

Aproape 20 de producători români de mobilă caută contracte la târgul din Milano. „Milano este un bun profesor, îţi arată, te învaţă, este o olimpiadă a designului în mobilă.“

Aproape 20 de producători români de mobilă caută...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.04.2024, 00:07 561

Aproximativ 20 de companii româneşti îşi expun zilele acestea produsele de mobilier şi decoraţiunile la Salone del Mobile din Milano, cel mai important târg dedicat acestui sector, locul unde se dictează tendinţele în acest sector. Salone del Mobile reuneşte în acest an 2.000 de expozanţi din 35 de ţări, având o suprafaţă de 174.000 de metri pătraţi de spaţiu expoziţional, aproape de două ori mai mare decât suprafaţa complexului Romexpo din Bucureşti.

„Milano este un bun profesor, îţi arată, te învaţă, este o olimpiadă a designului în mobilă. Participarea la târguri este imperativ necesară, trebuie să fim prezenţi pentru a fi văzuţi, auziţi, să învăţăm. Este locul în care ne întâlnim clienţii tradiţionali, ne găsim potenţiali clienţi sau furnizori“, a spus Elena Birtoc, CEO al Carel Woodworks din judeţul Satu Mare, care livrează peste 90% din producţie peste hotare.

Producătorii de mobilă folosesc târgurile de profil şi pentru a găsi parteneri la export, mai ales că România exportă peste 90% din producţie. România a exportat în 2022 (ultimele date) mobilă în valoare de 2,6 mld. euro, în creştere cu 17% faţă de 2021, arată datele de la Asocia­ţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO