Companii

Hakan Bulgurlu, CEO al Beko, un gigant cu afaceri de 11 mld. euro: În România avem un business mare, scalabil, un sistem bine pus la punct pentru a alimenta cu electrocasnice întreaga lume. Cea mai mare fabrică a Beko Europe e la Ulmi

Hakan Bulgurlu, CEO-ul grupului Beko: Avem în România, la Ulmi, cea mai mare fabrică a Beko Europe. Şi nu e doar cea mai mare, ci şi cea mai digitalizată şi eficientă dintre unităţile de producţie ale grupului.

Hakan Bulgurlu, CEO-ul grupului Beko: Avem în România, la Ulmi, cea mai mare fabrică a Beko Europe. Şi nu e doar cea mai mare, ci şi cea mai digitalizată şi eficientă dintre unităţile de producţie ale grupului.

Autor: Cristina Roşca

04.05.2024, 00:07 102

În 2023, piaţa de electrocasnice din Europa a fost marcată de o tranzacţie ce a fost finalizată recent E vorba de deal-ul prin care Beko (fostul Arcelik) şi Whirlpool şi-au pus laolaltă operaţiunile de pe Bătrânul Continent A rezultat un gigant cu afaceri de 5,5 mld. euro şi 11 fabrici în cinci ţări, dintre care două în România, ambele în judeţul Dâmboviţa E vorba de fabricile Arctic SA, companie rebranduită recent în Beko România.

România este, după Marea Britanie, piaţa cu cea mai mare cotă de piaţă pentru grupul Beko Europe. Din estimările ZF, operaţiunile rezultate din alipirea Arctic şi Whirlpool adună circa 40% cotă de piaţă pe plan local. Ca vânăzări, cele mai puternice pieţe sunt Marea Britanie, Italia şi Franţa, urmate de România, a spus Ragip Balcioglu, CEO al recent înfiinţatei companii Beko Europe, rezultată în urma tranzacţiei.

„Vrem să creştem în continuare pe piaţa din România, vrem să ne consolidăm poziţia în Europa şi să construim pe mai departe“, a adăugat executivul.

Compania autohtonă Arctic (actual­mente Beko România) a terminat anul 2022 (cel mai recent pentru care există date publice) cu o cifră de afaceri record, de 3,8 mld. lei, cu 8,5% mai mare decât în 2021. Cea mai mare parte din business vine din producţie, iar cea mai mare parte a vânzărilor fabricilor vine din export. Firma administrează atât businessul de producţie, cât şi pe cel de import şi distribuţie (produse electrocasnice aduse în România din alte fabrici ale grupului).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO