Burse - Fonduri mutuale

Radu Oprea, ministrul economiei: Dacă nu ai infrastructura necesară pieţelor de capital şi sistemului bancar este ca şi cum ai avea o maşină de competiţie pe un drum de ţară

Radu Oprea, ministrul economiei: Dacă nu ai...

Autor: Eduard Ivanovici

09.05.2024, 10:17 158

„Mă uit la preşedintele Bursei de la Bucureşti, iar (Bursa – n.r.) creşte bine, dar ar fi trebuit să crească mai devreme. Dacă nu ai infrastructura necesară pieţelor de capital şi sistemului bancar este ca şi cum ai avea o maşină de competiţie pe un drum de ţară; nu funcţionează, ai nevoie de infrastructură pentru a avea performanţă”, a declarat Ştefan Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenorialului şi turismului, în cadrul evenimentului CFA Central and Eastern Europe Investment Conference – Transmisiune ZF Partner Events.

 

Alte afirmaţii din timpul conferinţei:

 
  • Se schimbă ceva în România, economia creşte pe baza investiţiilor şi nu a consumului. Acest lucru va aduce noi oportunităţi şi beneficii. Cred că România va fi un centru logistic perfect pentru reconstrucţia Ucrainei (...) Ar fi o oportunitate imensă pentru companiile străine, ţări, fonduri de investiţii care vor să se implice în acest proces.
 
  • Cred că, zilele acestea, s-a schimbat ceva în nucleul din România şi în ţările din Europa de Est. Geografia este, astăzi, prietenul nostru. Nu mai suntem la ultima frontieră a Uniunii Europene, suntem în prima linie. Geopolitica se schimbă în urma conflictului din Ucraina, iar locul unde ar trebui să aibă loc investiţiile este aici, în această parte a Europei.
 
  • Într-adevăr, cred că această parte a lumii, aşa cum spun şi economiştii, va fi cel mai dinamic mediu de business. Economiştii spuneau în urmă cu câteva luni că România va avea probabil în următorii şapte-opt ani cea mai mare creştere economică din Europa. Pe măsură ce vorbesc cu mediul de afaceri şi colegii mei din Guvern, cred că nu vrem să îi dezamăgim pe economişti şi vrem să avem cea mai mare creştere din Europa.
 
  • Acest lucru se întâmplă datorită investiţiilor pe care le realizează Guvernul şi fondurile de investiţii, cât şi pe fondul modernizării infrastructurii României din ultima perioadă. Probabil că unul dintre lucrurile pe care nu le-am făcut cum trebuie este faptul că am încercat să avem o piaţă liberă fără a dispune de infrastructura necesară.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO