Burse - Fonduri mutuale

Primii zece brokeri de la bursa locală au intermediat împreună tranzacţii de peste 10 mld. de lei în ianuarie-aprilie 2024, de două ori mai mult decât în aceeaşi perioadă de anul trecut. Podiumul, format din Swiss Capital, TradeVille şi BT CP

Primii zece brokeri de la bursa locală au intermediat...

Autor: Eduard Ivanovici

08.05.2024, 07:00 3028

♦ Cumulat, rulajul a ajuns la 2,6 mld. lei în aprilie, de trei ori peste a patra lună din 2023.

Cei mai activi zece brokeri de la Bursa de Valori Bucureşti, listaţi în funcţie de rulaj şi cota de piaţă, au intermediat tranzacţii în valoare de 10,3 mi­liarde de lei în primele patru luni din an, având împreună o cotă de 91,2% din piaţa de brokeraj. Prin contrast, lichiditatea din acelaşi interval din 2023 a fost de 5,3 miliarde de lei, observându-se astfel o du­blare de la un an la altul, conform datelor agregate de ZF de la BVB.

Swiss Capital a fost lider în ianuarie-aprilie 2024, cu tranzacţii de circa 3 miliarde de lei şi o cotă de piaţă de 26%. Doar luna trecută, brokerul a ajuns la o lichiditate de 1,1 miliarde de lei şi 38,7% din piaţă.

Urmează TradeVille, cu un rulaj de 1,5 miliarde şi o cotă de 13,7%, iar podiumul este completat de BT Capital Partners, divizia de brokeraj şi investment banking a grupului financiar Banca Transilvania (simbol bursier TLV). În acest caz, lichiditatea este de puţin sub 1,5 miliarde de lei pe toate segmentele (acţiuni şi unităţi de fond), iar cota de piaţă atinge 13,2%.

Pe locul patru se află Banca Comercială Română, care a intermediat de 1,3 miliarde de lei, asigurându-şi o cotă de 11,4% din piaţă. Pilonul de brokeraj al BCR s-a clasat însă pe poziţia a opta în luna aprilie, când a mijlocit tranzacţii de 79 de milioane de lei, adică 2,8% din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO