Burse - Fonduri mutuale

Premier Energy vine în faţa investitorilor cu o evaluare cuprinsă între 2,4 mld. lei şi 2,7 mld. lei în scenariul de bază, adică între 6 şi 6,8 ori profitul net anunţat pe 2023

Premier Energy vine în faţa investitorilor cu o...

Autor: Liviu Popescu

07.05.2024, 20:38 1883

Premier Energy, unul dintre cei mai importanţi furnizori şi distribuitori de gaze naturale din România, vine în faţa investitorilor cu o evaluară cuprinsă între 2,4 mld. lei şi 2,7 mld. lei în scenariul de bază în funcţie de limitele de preţ din ofertă, care presupunea vânzarea “standard” a acţiunilor fără opţiunile de supraalocare, adică un P/E (price earning ratio) între 6 şi 6,8 ori profitul net al anului 2023 de 394 mil. lei.

Pe de altă parte, în scenariul suplimentar, care include şi vânzările suplimentare şi supraalocare, evaluarea ar fi cuprinsă între 2,47 mld. lei şi 2,8 mld. lei, adică un P/E între 6,27 şi 7,09 ori, potrivit calculelor realizate de ZF.

“În ultimele săptămâni, perspectiva investiţională atractivă a Premier Energy pare să fi fost bine primită de potenţialii investitori şi aşteptăm cu nerăbdare întâlnirile cu aceştia în zilele următoare. Atât pentru investitorii români cât şi pentru cei internaţionali, Premier Energy oferă acces la o oportunitate de investiţie în domeniul tranziţiei energetice pe pieţe cu potenţial de creştere considerabil, precum şi la o companie puternică din punct de vedere financiar, cu planuri ambiţioase privind sectorul energiei regenerabile, cu o politică generoasă de dividende şi o abordare robustă a principiilor ESG”, a spus Jose Garza, CEO Premier Energy Group, într-un comunicat de presă.

Citiţi mai multe aici. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO